20% IMPOZIT PROFIT

20% IMPOZIT COMPANIE

CÂT DE SIMPLU POȚI AJUTA SOCIETATEA ÎN CARE TRĂIEȘTI! 

Indiferent de mărimea companiei tale, poți produce schimbare în societate chiar acum cu 20% din impozitul pe profit/ venit al companiei tale, pe care îl plătești oricum statului. Poți face acest lucru sub forma unei donații anuale sau trimestriale, pentru a susține o cauză în care crezi. Termenul limită este ultima zi a fiecărui trimestru pentru donația trimestrială, și ultima zi a anului pentru donația anuală. Împreună putem schimba mentalități!

De ce să direcționezi 20% din impozitul pe profit/ venit al companiei tale
  • Nu există costuri suplimentare pentru compania ta și sponsorizarea constituie cheltuieli deductibile
  • Poți alege să susții o cauză socială cu o sumă de bani care altfel ar ajunge la bugetul de stat
  • Contribuția ta poate face diferența în comunitate și determină reflectarea valorilor companiei tale
  • Aceasta poate constitui un instrument de promovare gratuită pentru compania ta, sporind vizibilitatea companiei și valoarea mărcii
Cum poți face sponsorizarea

1. Cere contabilului tău să calculeze profitul/ venitul companiei sau să îl estimeze pentru întregul an/ trimestru. Calculează 20% la sută din venit (pentru microîntreprindere) sau suma minimă cuprinsă între 20% din impozitul pe profit și 0,75% din cifra de afaceri (pentru companie mare).

2. Completează și semnează un contract de sponsorizare cu Asociația Calea Naturală în două exemplare și trimite-le la sediul nostru din Firiteaz; îți vom trimite înapoi unul dintre exemplare semnat și de noi.

3. Trimite formularul Declarația 107 la timp la ANAF (vezi instrumentele și formularele noastre juridice descărcabile, pentru detalii)

Cum folosim contribuția ta

Direcționând 20% din profitul/ impozitul pe venit al companiei tale către Asociația Calea Naturală, ne sprijini în construirea Ecovillage Firiteaz și în derularea a numeroase activități:

  • Construcția de clădiri naturale (centru educațional, case, clădire administrativă)
  • Împăduriri în Firiteaz
  • Educație viață sănătoasă, sustenabilitate și zero-waste (la Ecovillage Firiteaz și pe teren)
  • Ateliere dezvoltare abilități

Cadru legal

Conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994 (adnotată în mod repetat) și Codului Fiscal, orice companie care realizează profit, deci plătește impozit, poate redirecționa 20% din impozitul pe profit/ venit către ONG-uri.

Descarcă aici cadrul legal și instrumentele:

Vrei să planificăm împreună parteneriatul nostru?

STABILIM O ÎNTÂLNIRE: 0746223525

NEWSLETTER

Want our news in your inbox?