VISUL

VISUL NOSTRU

Toate PROBLEMELE…

LUMEA AȘA CUM O ȘTIM

Viața noastră de zi cu zi se desfășoară cu o viteză care nu ne permite să vedem toate schimbările din jurul nostru. Însă în spatele avantajelor înșelătoare ale unei lumi capitaliste, putem vedea și simți toate atrocitățile pe care le-am provocat omenirii și Planetei din cauza modului nostru de viață consumist.

„Orice vis începe cu un visător. Amintește-ți întotdeauna, ai în tine puterea, răbdarea și pasiunea de a ajunge până la stele pentru a schimba lumea.” – Harriet Tubman

 • O planetă sufocată de plastic

  Fiecare bucată de plastic care a fost produsă vreodată, începând din secolul al XIX-lea, este încă undeva pe planeta noastră și va continua să existe încă cel puțin 500 de ani. (sursa…)

 • Terenuri arabile diminuate semnificativ

  În ultima jumătate de secol, lumea a pierdut o treime din pământul arabil din cauza eroziunii sau poluării, în timp ce cererea globală de alimente crește cu fiecare an. Este o rată care depășește cu mult ritmul proceselor naturale de înlocuire a solului distrus. (sursa…)

 • Specii dispărute

  Aproximativ 100.000 de specii dispar în fiecare an – cca 1 la fiecare 5 minute; o rată de dispariție de până la 10.000 de ori mai mare decât rata medie istorică de dispariție. Există o convingere la scară largă că ne apropiem de o „extincție în masă”. Unele preziceri arată că, în 10 de ani, jumătate din toate speciile vii vor dispărea. (sursă…)

 • Mortalitate cauzată de poluarea aerului

  Poluarea aerului provoacă 2,4 milioane de decese anual; cca un deces la fiecare 13 secunde. Majoritatea acestora se întâmplă în orașele în curs de dezvoltare. Mai mult, expunerea femeilor însărcinate la poluarea cauzată de mașini poate schimba structura cromozomilor bebelușului, ducând la riscuri crescute de cancer, astfel că daunele sunt mai mari decât ne imaginăm. (sursa…)

 • De ce alte date mai avem nevoie ca să acționăm?

… au SOLUȚII

Toate acestea nu sunt numere pe o hârtie și sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă omenirea și Planeta Pământ; toate acestea sunt viața noastră cum o trăim acum și realitatea pentru mâine, dacă nu facem ceva.

Înțelegem că poate fi confuz și dificil să trăiești o viață (mai) sustenabilă, așa că ne propunem să facilităm conștientizarea subiectelor importante cu care se confruntă ființele și planeta și să inspirăm oamenii să treacă la alternative mai prietenoase cu Pamântul.

Ceea ce se întâmplă planetei noastre, ni se întâmplă tuturor. Credem că, dacă mai multe persoane ar înțelege lucrurile care se întâmplă în jurul lor, ar dori să ajute și să se schimbe. Dacă putem inspira mai multe persoane să se schimbe, efortul nostru combinat poate schimba lumea. Facem asta pas cu pas și pe trei niveluri:

EDUCAȚIE

Educând oamenii în ceea ce privește beneficiile unui stil de viață sănătos pentru ei, umanitate și planetă

_

 

 • ateliere stil de viață sănătos și sustenabil (adulți & copii): alimentație, mișcare, construcție, reciclare etc.
 • schimb de experiență pentru tineri
 • after-schooling

COMUNITATE

Creând o comunitate implicată, cu obiceiuri sănătoase ușor de experimentat și inspirat pe oricine

_

 

 •  sat turistic cu capacitate cazare de cca 50 persoane și numeroase pachete turistice
 • creștere și extindere la nivel economic și de conștiință a satului Firiteaz, cu aceste valori la bază

STIL DE VIAȚĂ

Inspirând oamenii să extindă această experiență la nivelul vieții lor de zi cu zi, trasformând-o în stil de viață

_

 

 • ceea ce vizitatorii experimentează, învață și trăiesc la atelierele și în comunitatea Ecovillage Firiteaz devine, pas cu pas, stil de viață care poate inspira și influența și pe alții

E ȘI VISUL TĂU? AJUTĂ-NE SĂ-L TRANSFORMĂM ÎN REALITATE!

NEWSLETTER

Want our news in your inbox?