ZERO-WASTE

ZERO-WASTE

ÎN ARMONIE CU MAMA NATURĂ

Am o fermă bio, dar dincolo de a cultiva și mânca organic, este, de asemenea, foarte important să minimalizezi / să elimini gunoiul, pentru a fi în armonie pe termen lung cu mama pământ.

Acum 15 ani lucram ca voluntar la un proiect de reîmpădurire în India. Voluntarilor li s-au oferit săpunuri naturale realizate manual și li s-a cerut să le folosească doar pe acestea pentru duș (și pentru păr doar șampoane organice). Mi-au plăcut ideea și strictețea pentru că astfel, fără efort, nu am făcut rău pădurii și am putut folosi apa în alte scopuri.

Această idee de a nu dăuna Mamei Natură poate fi aplicată pentru multe alte obiecte din viața noastră. E nevoie de decizia a noastră a tuturor, dacă vrem să trăim conștient. În mare parte, aceasta nu înseamnă o pierdere de confort, ci doar schimbarea unor obiceiuri.

Ar fi onorabil ca toți oamenii să devină un model pentru un stil de viață Zero Waste, astfel încât să părăsim Pământul cel puțin cum am venit pe el sau chiar mai bine. – Katharina Hani

PROBLEMA

FIECARE bucată de plastic creată vreodată, începând din secolul al XIX-lea, este încă UNDEVA pe planeta noastră. Deci, dacă nu va dispărea niciodată, ce se întâmplă cu ea? (sursa…)

 

Știai că mai puțin de 5% din plasticul din lume este cu adevărat reciclat? Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, în 2008, 93% din materialul plastic din SUA care ar fi putut fi reciclat a fost aruncat. Și acele sticle cu valoarea de returnare? 62% nu au fost reciclate. În cazurile în care sunt totuși reciclate, cea mai mare parte a acestora este „deciclată” și trimisă în țările în curs de dezvoltare precum China, pentru a crea produse mai ieftine. Practic, un plastic de unică folosință ca un flacon de apă nu se mai întoarce niciodată ca o sticlă de apă.

SOLUȚIA

Iată mici pași simpli pe care îi putem face cu toții ca oameni și consumatori care împart acest loc frumos.

REFUZĂ plastic de unică folosință. Există, de fapt, 4 R: REFUZĂ, REDU, REFOLOSEȘTE, RECICLEAZĂ.

PRODUSE CARE NE AJUTĂ ZILNIC SĂ FACEM ALEGERI FĂRĂ PLASTIC

Ideea este de a accelera adoptarea și utilizarea zilnică a produselor refolosibile prin oferirea și crearea de alternative potrivite. Fiecare dintre aceste produse este conceput pentru a te ajuta să reduci dependența de materiale plastice, să începi o conversație despre conservare și să susțină ideea unui stil de viață fără plastic. Putem contribui la schimbarea de care e atâta nevoie. Împreună putem contribui la un mediu sigur și fără poluare pentru viitor. Toată lumea este binevenită să contribuie cu idei de produse.

1. SĂPUN

Primul produs este pe drum: săpunul! Este făcut cu dragoste și cu tămâie naturală, care are efecte benefice pentru pielea noastră.

Folosește un săpun organic în loc de gel de duș. Este vorba despre faptul că nu mai produci deșeu de plastic și, de asemenea, despre calitatea apei pe care o lăsăm în urmă și nu în ultimul rând, un săpun bun este iubire față de piele ta. Există atât de multe săpunuri organice minunate, îmbogățite cu ierburi sau parfumuri de flori. Am conceput pentru tine un săpun natural, învelit într-un ambalaj degradabil. Este bun pentru piele, rezistă mult timp, este mai ușor decât un gel de duș și face o spumă minunată.

2. SACOȘA DE PÂNZĂ

Adu-ți propria geantă la piață sau magazin. Asociem sacoșele pentru alimente cu ceva ușor de cărat, dar de multe ori avem nevoie de el și nu le avem cu noi. Așa că păstreaz-o pliată în geantă sau rucsac, ca s-o ai mereu pregătită. Este de uz universal. Am câteva pe care le folosesc toată săptămâna în loc de pungi de plastic … pentru alimente, cărți, sticle de apă sau pentru a transporta cafea, cutia cu prânzul…

3. STICLA DE OȚEL INOXIDABIL PENTRU APĂ

Ai gustat vreodată apă îmbuteliată după ce a fost în mașina ta, în soare? Practic poți simți gustul plasticului, Nu numai că este scârbos, dar, dacă îți transporti propria sticlă, nu vei bea apă cu toxine dăunătoare precum Bisphenol-A (se transferă din plastic în apă) sau cu toate acei estrogeni dăunători pentru femei. Dacă nu știi ce înseamnă asta, urmărește documentarul… din nou, Poartă mereu cu tine o sticlă reutilizabilă din inox în loc să tot cumperi sticle de plastic. Și instalează-ți un filtru acasă. Poate să te țină o viață, dacă îl întreții corespunzător.

O Promisiune Împotriva Sticlelor de Plastic: Știați că anual ambalajele de plastic din întreaga lume poluează oceanele, ucigând 1,1 milioane de animale marine în fiecare an și emanând 2,5 milioane de tone de dioxid de carbon și substanțe chimice BPA în atmosferă? O simplă trecere la sticlele de oțel astăzi poate impacta viitorul generațiilor. DOAR SPUNE NU STICLELOR DE PLASTIC! PROMITE-ȚI ȚIE ASTA

Avantajele Inoxului:

 • Arată grozav
 • Are o durată de viață îndelungată
 • Se curăță bine și se spală la mașina de vase
 • Interiorul lustruit păstrează prospețimea lichidului
 • Oprește transferarea mirosurilor
 • Nu produce reacții cu băuturile
 • Este sustenabil

Dezavantajele Plasticului:

 • Se deteriorează în câteva luni
 • Preia mirosurile conținutului
 • Bacteriile sunt mai greu de spălat din sticlele de plastic
 • Plasticele fără BPA pot conține substanțe chimice care se comportă în același mod ca și BPA
 • Poluează mediul, având un impact masiv asupra florei și faunei
 • Nu este sustenabil

4. PERIUȚA DE DINȚI DIN LEMN

Folosiți o periuță de dinți din lemn reciclabilă. Urmăriți acest film minunat ca să înțelegeți de ce! ! Spune mai mult decât pot scrie eu aici. Pentru mine este o bucurie zilnică să o folosesc! Să am lemn în loc de plastic în mână…

ȚI-AI DORI PRODUSE CE NU SUNT ÎN LISTĂ? NE-AR PLĂCEA SĂ LE FACEM DISPONIBILE

NOI SUNTEM CONTINUU ÎN CĂUTARE DE NOI PRODUSE SUSTENABILE. TU LA FEL?

NEWSLETTER

Want our news in your inbox?