CONSTRUCȚII NATURALE

CONSTRUCȚII NATURALE

CONSTRUIND CU DRAGOSTE PENTRU NATURĂ

În zilele noastre, construcția de clădiri a devenit un proces sofisticat ce folosește materiale extrem de prelucrate, parte a unei industrii globale uriașe. De cealaltă parte, clădirile naturale sunt construite în concordanță cu peisajul local și tradițiile locale și, în general, se armonizează cu mediul înconjurător, ca o parte din el. Tehnicile sunt multe și ne place să cercetăm, să învățăm și să aplicăm cele mai bune soluții pentru situațiile date.

Construirea caselor și a altor structuri sănătoase pentru oameni și pentru planetă este o parte esențială a sustenabilității. La Ecovillage Firiteaz ne străduim să urmărim aceste idealuri în timp ce încercăm să construim case funcționale, plăcute din punct de vedere estetic și durabile. Ideea noastră este să construim un adăpost care să reducă la minimum impactul ecologic negativ, bazându-ne pe materiale neindustriale, minim procesate, disponibile la nivel local și pe materiale regenerabile, reciclate sau recuperate, lăsând loc pentru agricultură și sălbăticie pe cea mai mare parte a pământului nostru.

De asemenea, ne propunem să integrăm producția de electricitate, captarea apei, încălzirea și răcirea pasive și tratarea alternativă a deșeurilor.

Materiale de construcție

Folosim materiale locale cu o durată de viață lungă și care devin mai frumoase cu timpul:

  • Paie și lut natural (pentru clădiri)
  • Lemn, nou și recuperat (pentru colibe ciobănești, diverse structuri, bănci și mobilier)
  • Pânză (pentru corturi)
  • Salcie (pentru arce, arcade, garduri și decorațiuni)

Arhitectură

Suntem deciși să combinăm materiale naturale, locale și durabile, cu cele mai bune tehnici și practici de proiectare sustenabile pentru a integra construcțiile în mediul înconjurător.

Pe punctual de a fi construit, satul nostru ecologic urmează un design mixt jucăuș de clădiri de baloți de paie, case de cărămidă de chirpici, căsuțe în copaci, corturi de pânză și structuri vegetale. Și acesta este doar începutul visului!

SE ÎNTÂMPLĂ ANUL ACESTA

Începem în 2020 cu primele noastre construcții pe teren:

  • construirea grupului administrativ și sanitar
  • primele unități de cazare (corturi de pânză pe plathorme de lemn și colibe ciobănești din lemn)
  • un cuptor de lut pentru pâine
  • confecționarea primelor cărămizi de chirpici pentru viitoarele clădiri

O SCHIȚĂ A VIITORULUI

Echipa Ecovillage Firiteaz are onoarea de a lucra cu renumitul arhitect Gernot Minke, cunoscut și ca ”tatăl construcțiilor verzi”. După ce l-am întâlnit pentru prima dată în 2018 la Cluj și i-am prezentat visul nostru, a fost dispus să ne viziteze la Firiteaz în același an și să schițăm împreună viitorul ecovillage-ului nostru.

Sub coordonarea sa, vor fi construite două dintre principalele noastre clădiri:
– Clădirea Centrală (sală de conferințe, spații de activități și ateliere) și

– o clădire de birouri și recepție.

 

Construcția clădirilor va începe în 2021, prin trei ateliere la care vă veți putea înscrie în secțiunea noastră de evenimente, atunci când vor fi anunțate:

Atelier 1: „Crearea unui acoperiș de tip Hogan”

Atelier 2: „Construcție cu paie și pământ galben”

Atelier 3: „Realizarea acoperișurilor verzi”

 

Toate aceste ateliere vor fi susținute de cunoscutul profesor și inginer în construcții ecologice Gernot Minke.

 

În viitorul apropiat vom anunța mai multe ateliere în care puteți învăța să construiți case ecologice. Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a primi noutățile în timp real.

VREI SĂ DAI O MÂNĂ DE AJUTOR?

NEWSLETTER

Want our news in your inbox?