REGULI

REGULAMENT

MULȚUMIM CĂ NE ÎMPĂRTĂȘEȘTI VALORILE

Unii consideră că, în mediul și societatea de astăzi, e imposibil să trăim diferit. Aici, în Ecovillage Firiteaz, ai ocazia să experimentezi un stil de viață nou, fără a fi judecat. De îndată ce îl implementezi în ființa ta, ești gata să o iei cu tine și să devii un exemplu și pentru ceilalți, inspirându-i și inflențându-i.

Pe lângă faptul că este un proiect educațional, Ecovillage Firiteaz este și un proiect de viață conștientă. Vă mulțumim că faceți din casa noastră un acasă pentru voi:

1) Vă mulțumim că sunteți oaspete la noi acasă. Mulțumim că vă respectați și tratați unul pe celălalt ca și membrii unei familii și că ajutați și sprijiniți părinții, copiii, vârstnicii și persoanele care trăiesc și stau în Ecovillage Firiteaz. Suntem o comunitate diversă și ne oferim sprijin și ajutor reciproc acolo unde este necesar, pe bază de voluntariat: la bucătarie, la spălarea vaselor, la curățenie în spațiile și clădirile din complex, la întreținerea toaletelor etc. “Pot să te ajut cu ceva?”

2) Vă mulțumim că mâncați numai alimente vegane, neprelucrate, în interiorul Ecovillage Firiteaz. Nu mâncăm alimente procesate în comunitate: paste albe, pâine albă, zahăr alb, gustări ambalate, sucuri acidulate sau preambalate. Alimente pe care le puteți aduce în comunitate: nuci, semințe, fructe uscate, fructe proaspete și legume. Vă rugăm să discutați cu un voluntar pe termen lung dacă aveți nevoie sau restricții speciale în materie de alimentație.

3) Vă mulțumim că rămâneți timpul minim de ședere pentru care ați optat. Acesta este generat de modul dumnevoastră de implicare și de durata evenimentului. Respectați energia investită în primirea și pregătirea dvs. Cu cât rămâneți mai mult, cu atât veți înțelege mai bine valorile comunității Ecovillage Firiteaz și cu atât veți fi mai calificați în a le promova/dezvolta în locul unde locuiți/desfășurați activitatea.

4) Vă mulțumim pentru păstrarea angajamentului dumneavoastră de a participa la diferite acțiuni voluntare zilnice pentru buna desfășurare a evenimentului principal și a acțiunilor voluntare pentru întreaga comunite. Dacă acest angajament este îndeplinit, puteți reveni în comunitatea noastră ori de căte ori doriți, fără a fi condiționați de un timp minim de ședere.

5) Vă mulțumim că nu consumați alcool, droguri sau tutun în interiorul sau în exteriorul Ecovillage Firiteaz pe tot parcursul șederii dumneavoastră aici. Lucrăm la creșterea conștiinței noastre și implicit la conștientientizare/urmărirea propriului nostru drum.  Mulți voluntari sunt aici pentru că vor să trăiască într-un mediu sănătos complet lipsit de droguri, alcool, tutun, alimente toxice, poluare de orice natură etc. Dacă nu îi puteți susține/accepta, vă vom cere să plecați, fară să vă judecăm și, bineînțeles cu posibilitatea să reveniți, dacă doriți, după câteva luni (minim 6 luni), când sunteți gata să experimentați în totalitate valorile pe care le promovăm/aplicăm în viața de zi cu zi.

6) Vă mulțumim că păstrați curat și ordonat Ecovillage Firiteaz. Mai ales zona principală! Vă rugăm să vă curățați deșeurile înainte de a le arunca, lăsați-le în cutiile etichetate situate în spațiile special amenajate. După utilizare, să lăsați toate ustensilele, materialele etc. pe care le-ați împrumutat/folosit pe durata șederii dumneavoastră la locurile lor. Vă rugăm să ridicați deșeurile care rezultă în urma acțiunilor dumneavoastră sau pe care le găsiți împrăștiate și să le duceți în containerele special amenajate.

7) Vă mulțumim pentru respectarea ritmului natural al somnului. La ora 21.00 are loc o meditație/ rugăciune universală (15 minute). Este alegerea dumneavostră dacă participați sau nu. Dar vă rugăm să păstrați tăcerea totală în acele momente. La ora 22.00 începe liniștea de noapte până la ora 5.00 dimineața când ne începem programul zilnic individual și/sau de grup.

8) Vă mulțumim că vorbiți româna/engleza în interiorul clădirii principale și în bucătărie. Acest lucru ajută la crearea unei atmosfere de deschidere și unitate, unde toată lumea este binevenită să se alăture tuturor conversațiilor. Discutați cu copiii în orice limbă doriți, dar nu uitați să-i includeți și pe cei din jurul dumneavoastră.

9) Vă mulțumim că nu jucați jocuri competitive sau de război în Ecovillage Firiteaz. Suntem o comunitate pașnică de cooperare și non-violență, nu de câștigători și perdanți.

10) Vă mulțumim că vă îmbrăcați într-un mod care este adecvat la cultura locală. Cât sunteți în interiorul Ecovillage Firiteaz, vă rugăm să rețineți că avem voluntari și vizitatori dintr-o varietate de medii și dorim ca toți să se simtă confortabil. În unele zile/perioade găzduim vizitatori din afara proiectului și din zonele învecinate, așa că vă rugăm să vă îmbrăcați respectuos.

11) Vă mulțumim că evitați să lăsați lucruri de valoare în căsuțele voastre. Vă rugăm aveți încredere în experiențele noastre și nu păstrați nimic de valoare în căsuțele unde locuiți. Vrem să nu le oferim hoților niciun motiv să ne exploreze comunitatea. Păstrați moneda străină și pașapoartele în siguranță.

12) Vă mulțumim că nu folosiți nimic care ar putea da naștere unui incendiu în Ecovillage Firiteaz. Aceasta include bețișoare parfumate, lumânări și/sau bobine de țânțari, aparatură electrocasnică. Structurile și copacii noștri se pot aprinde cu ușurință.

13) Vă mulțumim că utilizați numai articole de toaletă biodegradabile naturale. Ecovillage Firiteaz îți va oferi săpun de corp și săpun de rufe ori de câte ori ai nevoie, gratuit.

14) Vă mulțumim pentru tratarea cu bunăvoință a animalelor din zonă. Vă puteți juca cu câinii în aer liber. Dacă găsiți unul în interiorul clădirii principale, al bucătăriei sau al altei clădiri, vă rugăm să-l convingeți ușor să plece.

15) (NUMAI FAMILIILOR): Vă mulțumim că vă supravegheați copiii, în special în bucătărie, în jurul obiectelor periculoase și a focului. Și vă mulțumim că ați curățat locuința înainte de a ieși.

16) În cele din urmă, vă mulțumim pentru păstrarea comunității și a scopului acesteia în minte. Acest spațiu a fost creat atât pentru a crește și dezvolta un mediu natural cât și pentru a crește și forma oameni! Sperăm să devenim buni, fericiți, pașnici, plini de compasiune și iubitori de persoane prin serviciul nostru față de mediul înconjurător și prin interacțiunea conștientă cu toate persoanele pe care le întâlnim. Luați în considerare efectul a ceea ce faceți și spuneți, asupra bunăstării altor rezidenți permanenți, voluntari, oaspeți, localnici, animale, mediul înconjurător și a proiectului în sine.

Vă urăm bine ați venit la Ecovillage Firiteaz și sperăm să vă fie utilă șederea aici.

AJUTĂ-NE SĂ CREȘTEM ACEST PROIECT

NEWSLETTER

Want our news in your inbox?